Start Glavna jela Meso Pileća krilca u marinadi od piva

Pileća krilca u marinadi od piva

Marinirana krilca

  • 55 min
  • mirovanje 120 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 kg mesnatih pilećih krilaca
Marinada
2 kašike senfa
2 kašike meda
4 čena belog luka
1 ravna kašičica soli
100 ml maslinovog ulja
1 kašičica ljute mlevene paprike
250 ml svetlog piva
Prilog
1 brokoli
4 šargarepe
2 mlade tikvice

Priprema:

1. Najpre pripremiti marinadu. Sjediniti senf, med, rendani beli luk, so, maslinovo ulje i mlevenu papriku. Dodati svetlo pivo i dobro izmešati.
2. Pripremljenu marinadu preliti preko pilećih krilaca pa ih ostaviti u frižideru da se mariniraju najmanje 120 min. Tokom mariniranja povremeno ih okretati.
3. Marinirana krilca presaviti, tako da se dobije oblik trougla i poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Preliti ih preostalom marinadom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
4. Dok se krilca peku, povreće očistiti, brokoli iskidati na cvetove, tikvice i šargarepe iseći na krugove. Pripremljeno povrće začiniti i propržiti u voku na malo ulja da omekša.
5. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!