Pileće grudi s bademima

Pileće grudi s bademima

SHARE

Piletina sa bademima i brokolijem
Foto: Stockfood
  • 50 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g pilećih grudi
50 g listića badema
400 g brokolija
so, biber
suvi začin
maslinovo ulje
ruzmarin
1 limun

ISPROBAJTE I… Rolovane pileće grudi

Priprema:

1. Meso oprati i ukloniti višak vode koristeći papirni ubrus.
2. Obe polovine preseći horizontalno po široj strani i istući tučkom za meso. Začiniti (so, biber, suvi začin, ulje, listići ruzmarina) i ostaviti sa strane.
3. Brokoli kratko obariti u ključaloj vodi, vodeći računa da ostane hrskav.
4. Procediti i odmah začiniti i dodati maslinovo ulje, pa dobro promešati. Ostaviti sa strane da se prohladi.
5. Na ugrejanom teflonskom ili grill tiganju peći meso toliko da dobije finu rumenu boju sa obe strane (oko 3-4 minuta sa svake strane).
6. Meso, izvditi iz tiganja i ostaviti sa strane, prekriveno alu-folijom
7. U tiganj dodati listiće badema i kratko propržiti tj. tostirati (da puste aromu i poprime boju).
8. Meso servirati sa brokolijem, a zatim posuti tostiranim listićima badema.
9. Poslužiti toplo uz kriške limuna, koje se osim za dekoraciju služe za dodatak salati od brokolija.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

7 KOMENTARI

  1. Upravo grickam badem, ali ga retko upotrebljavam u slanim jelima. Moraću sledeći put kad spremam piletinu da probam i ovaj način konzumiranja.

  2. Zanimljiva kombinacija bas sam prosle godine pravila cureci file sa slanim bademom i pistacima ovaj Vas recept mi se bas dopada

  3. Mislim da bi ovde bilo dobro napraviti sos od badema sa pavlakom za kuvanje i izmiksanom svezom mirodjijom ili persunom po zeljii, i time preliti piletinu.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?