Start Glavna jela Pileće rolnice na varivu od tikvica

Pileće rolnice na varivu od tikvica

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
2 tikvice
180 g listova slanine
150 g tanke dimljene kobasice
Za varivo od tikvica:
4 tikvice
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 dl soka od paradajza
4 kašike ulja
1/2 kašičice mirođije
prstohvat belog luka
mešavina začina, biber

Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na deblje trake, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Tikvice pomoću noža za guljenje uzdužno iseći na listove, posoliti ih i ostaviti da puste sok.
3. Dimljene kobasice iseći na parčad dužine 4 cm.
4. Na radnu površinu staviti list slanine, prekriti ga trakom mesa, zatim staviti list tikvice pa parče kobasice. Uviti u rolnicu i pričvrstiti čačkalicom. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolnica.
5. Pripremljene rolnice propržiti na vrelom ulju sa svih strana.
6. Gotove rolnice poslužiti na varivu od tikvica.
Varivo od tikvica:
1. Crni luk iseći na kockice, a šargarepu i tikvice izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
3. Zatim dodati tikvice i dinstati uz povremeno dolivanje soka od paradajza.
4. Pred kraj dinstanja dodati mirođiju, beli luk u prahu i začine po ukusu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!