Start Glavna jela Pilece šnicle u sataraš sosu

Pilece šnicle u sataraš sosu

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
600 g pilećeg belog mesa
2 manje crvene paprike
2 paradajza
2 glavice crnog luka
2 dl neutralne pavlake
2 čena belog luka
6 dl pileće supe
mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, paradajz i papriku na kocke, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Pileće belo meso iseći na tanje šnicle i začiniti po ukusu. Potom ih propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa kratko propržiti crni i beli luk.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati piletinu. Prekriti je prženim lukom, a zatim rasporediti papriku i paradajz.
5. Neutralnu pavlaku sjediniti sa pilećom supom i začiniti po ukusu pa preliti preko paprike i paradajza.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!