Start Odabrani recepti Pileći faširi

Pileći faširi

Clipboard05

Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Kriške hleba natopiti mlekom, a zatim ih dobro ocediti i izmrviti.
3. U većoj posudi sjediniti mlevenu piletinu, izmrvljeni hleb, krem sir, pavlaku i začine po ukusu. Dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa pa ostaviti u frižideru 60 min.
4. Od odstojale smese oblikovati manje pljeskavice. Uvaljati ih u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle.
5. Panirane pljeskavice pržiti na vrelom ulja najpre sa jedne, a zatim sa druge strane dok ne porumene.
6. Mocarelu iseći na kolutove. U tepsiju poslagati pljeskavice, na svaku naneti kolut mocarele i staviti kratko u zagrejanu rernu na 150 ˚C da se sir otopi. Otopljen sir posuti mlevenom paprikom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!