Start Glavna jela Meso Pileći perkelt

Pileći perkelt

Pileći perkelt
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 80 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

600 g pilećeg (belog) mesa
3 glavice crnog luka
3 čena belog luka
1 paprika
400 g pelat paradajza
2 kašike brašna
2 kašike aleve paprike
so, biber
suvi začin
timijan
1 l tople vode ili bujona
ulje
palenta ili testenina

Priprema:

1. Crni i beli luk očistiti i sitno iseckati. Papriku očistiti od semenki i iseckati. Pelat usitniti, takođe.
2. Piletinu oprati i posušiti, pa iseći na krupnije kockice približno iste veličine.
3. U široj šerpi ugrejati ulje pa izdinstati crni luk, toliko da bude potpuno mekan i providan. Dodati beli luk i piletinu, pa piletinu propržiti sa obe strane dok ne promeni boju i postane zlatnožuta.
4. Dodati seckanu i alevu papriku, pa nastaviti prženje na umerenoj temperaturi.
5. Zatim, dodati seckani pelat i dinstati narednih petnaestak minuta kako bi se svi sastojci dobro povezali.
6. Brašno umutiti sa vodom, dodati u jelo, promešati, pa nastaviti kuvanje još oko pola sata na umerenoj temperaturi.
7. Posebno skuvati palentu ili testeninu i servirati kao prilog uz jelo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!