Start Glavna jela Meso Pileći seekh kebab

Pileći seekh kebab

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 500 g mlevenog pilećeg belog mesa
– 1/2 kašike paste od đumbira
– 1/2 kašike paste od belog luka
– 1 kašičica paste od zelenih čili papričica
– 2 kašike paste od indijskog oraha
– 1 kašičica chaat masala u prahu
– 1 kašičica garam masala u prahu
– 1 kašičica belog bibera u prahu
– 2 kašike listova svežeg korijandera
– 1 kašika soka od limuna
– 2 kašike putera, so

Priprema
1. Sjediniti mleveno pileće meso, pastu od đumbira, belog luka, zelenih čili papričica i indijskog oraha.
2. Potom dodati chaat masalu i beli biber u prahu, listove korijandera, sok od limuna i so. Ručno izmesiti da bi se dobila ujednačena smesa.
3. Vlažnim rukama od pripremljene smese na drvenom štapiću oblikovati kebab (treba da izgleda kao veliki ćevap).
4. Kebabe peći u tiganju na zagrejanom puteru uz povremeno okretanje dok ne porumene. Servirati dok je još toplo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!