Start Glavna jela Piletina punjena kačkavaljem i parmezanom

Piletina punjena kačkavaljem i parmezanom

piletina
Priprema:
1. Piletinu iseći na šnicle i dobro ih izlupati tučkom za meso.
2. Potom šnicle posoliti i poberiti, pa ih poređati u odgovarajuću vatrostalnu posudu. Preliti ih maslinovim uljem i posuti mešavinom začina, te odložiti u frižider na sat vremena.
3. Za to vreme pomešati prezle sa mešavinom začina, ruzmarinom i origanom po ukusu, te dodati 1/2 kesice parmezana. Potom u suvu smesu dodati sitno seckan beli luk.
4. Posebno sitno izrendati kačkavalj, a suvi vrat iseći na kockice. Pomešati i dodati preostali parmezan.
5. Piletinu izvaditi iz frižidera pa na svaku šniclu staviti pomalo fila od suvog vrata i sira. Pažljivo ih uviti i pričvrstiti čačkalicom. Postupak ponoviti sa preostalom piletinom.
6. Rolnice uvaljati prvo u umućena jaja, pa u brašno i na kraju u pripremljenu mešavinu prezli i začina, te pohovati dok blago ne porumene s obe strane.
7. Nakon toga krompir oljuštiti i iseći ga na tanke kolutove. Poređati ga u vatrostalnu posudu, malo ga pouljiti, te dodati sitno seckani beli luk i mešavinu začina.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, a potom izvaditi iz rerne pa preko njega poređati pohovane pileće rolnice. Peći u rerni još oko 15 minuta.

Recept Marije Stojadinović iz Kruševca
Recept Marije Stojadinović iz
Kruševca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!