Start Glavna jela Meso Piletina sa susamom i senfom

Piletina sa susamom i senfom

Getty/Think
Getty/Think
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

– 500 g pilećih filea
– 300 g šampinjona
– 1 kašika soja sosa
– 3 kašike senfa
– 2 šena belog luka
– 3 kašike kisele pavlake
– 3 kašike susama
– malo maslinovog ulja
– so, biber

ISPROBAJTE I… Barajevsku piletinu

Priprema:

1. Isecite piletinu na kockice 2×2 cm i premažite je senfom. Na vama je da odaberete da li ćete svaki komad posebno mazati četkicom ili ćete senf sipati u činiju sa mesom i dobro sve izmešati, što je praktičnije.
2. Sipajte ulje u tiganj i dobro ga zagrejte. Ravnomerno rasporedite komadiće mesa i pržite ih dok ne poprime zlatnožutu boju. Dodajte soja sos i oko 100 ml vode i ostavite da se dinsta 10-15 minuta, pa izvadite meso u posebnu posudu.
3. Ponovo zagrejte ulje, propržite susam oko 30 sekundi, a zatim dodajte šampinjone koje ste prethodno isekli na listiće. Dospite malo vode, posolite i ostavite da se dinsta oko 10 minuta, pa dodajte 2 kašike kisele pavlake, promešajte pa vratite i meso nazad u tiganj. Kuvajte nekoliko minuta i, na samom kraju, dodajte usitnjeni beli luk.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!