Start Glavna jela Meso Piletina u finom umaku

Piletina u finom umaku

DH
DH

Sastojci:
– 4 bataka sa karabatakom
– prstohvat ruzmarina
– 400 g pelata paradajza
– 2 kašike paradajz pirea
– 125 ml crnog vina
– 1 kašika vinskog sirćeta
– 1 ravna kašika senfa
– 1 glavica crnog luka
– 3 čena belog luka
– 300 g šampinjona
– 4 kašike ulja
– mešavina začina
– biber

Priprema
1. Batake odvojiti od karabataka, a zatim ih natrljati ruzmarinom i začinima te propržiti na vrelom ulju.
2. Crni luk iseći na kockice, šampinjone na listove a beli luk ispasirati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati pečurke pa i njih kratko propržiti. Potom dodati isitnjeni pelat paradajza, paradajz pire, crno vino, senf, vinsko sirće i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja doliti malo vode da se dobije ređi sos.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati prženu piletinu. Preliti je pripremljenim umakom od pečuraka i staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se peče 45 min.

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!