Start Glavna jela Piletina u gorgonzoli

Piletina u gorgonzoli

Clipboard07

Priprema:
1. Pomešati brašno sa jajetom i mlekom, dodati malo soli i žicom izmešati kao za palačinke, ali gušće.
2. Ispeći jednu debelu palačinku.
3. Jednu stranu palačinke, dok je vlažna i dok je još u tiganju, posuti vlašcem, sušenim peršunom i celerom (mogu se koristiti i drugi začini – origano, bosiljak…). Kad je palačinka gotova, ostaviti je da se malo prohladi, a zatim je iseći na manje kvadratiće.
4. Pomešati malo-pomalo vlašca sa sušenim peršunom, sušenim celerom, mlevenom slatkom paprikom, pa uvaljati pileći file iseckan na kockice.
5. Začinjenu piletinu prodinstati na vrelom ulju.
6. Posebno pomešati 1 pavlaku sa 2 dl vode.
7. Plesnjivi sir ili gorgonzolu usitniti, pa ga pomešati sa prethodnom smesom od pavlake.
8. U tiganj sa proprženim mesom dodati smesu od sira i pavlake, smanjiti temperaturu i ostaviti da se krčka oko 10 minuta.
9. Potom dodati kockice palačinke i dobro promešati da se kockice testa dobro natope.
10. Jelo servirati toplo, uz svežu salatu ili paradajz.

Recept Danke Spasovski iz Beograda
Recept Danke
Spasovski iz Beograda

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!