Start Glavna jela Meso Piletina u kori od badema

Piletina u kori od badema

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 600 g pilećeg belog mesa
– 150 g pečenih mlevenih badema
– 150 g kukuruznog brašna
– 1/2 kašičice mlevene paprike
– prstohvat belog luka u prahu
– 4 belanceta
– mešavina začina
– 1 limun, ulje
– 600 g krompira

Priprema
1. Pileće belo meso iseći na trake širine 1,5 cm.
2. Sjediniti mlevene bademe, kukuruzno brašno, mlevenu papriku, beli luk u prahu i mešavinu začina po ukusu.
3. Belanca umutiti u čvrst sneg.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem.
5. Trake piletine uvaljati u belanca, a potom u pripremljenu smesu od badema i slagati na papir za pečenje. Odgore poprskati sa malo ulja i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni oko 35 min.
6. Krompir oguliti i iseći na štapiće te propržiti na vrelom ulju. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo. Štapiće poprskati limunovim sokom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!