Start Odabrani recepti Piletina u saftu

Piletina u saftu

2
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na tanje šnicle.
2. Beli luk očistiti i sitno iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti kiselu i pavlaku za kuvanje pa dodati seckani beli luk, kari, list celera i začine po ukusu.
4. Dobijenom smesom preliti piletinu i dobro izmešati.
5. Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju rasporediti piletinu sa pavlakom. Preostalu smesu od pavlake preliti preko piletine. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.
6. Zatim piletinu izvaditi i posuti parmezanom te peći dok ne porumeni.
7. Krompir oguliti i iseći na štapiće, a potom ga ispržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovu piletinu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!