Start Predjela Peciva Piroške sa kukuruznim brašnom

Piroške sa kukuruznim brašnom

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
250 g pšeničnog mekog brašna (tip 400)
150 g kukuruznog brašna
1/2 svežeg kvasca
1 kašičica šećera
75 g margarina
1 kašičica soli
2 dl mleka
2 jajeta
200 g mladog sira
100 g mesnate slanine
100 g praške šunke
origano

Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti 1 dl mlakog mleka, 1 kašičicu brašna, šećer i izmrvljen kvasac. Dobro izmešati kako ne bi bilo grudvica i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu pšeničnog i kukuruznog brašna, dodati nadošao kvasac, ostatak mleka i promešati.
3. Zatim dodati jedno jaje, omekšao margarin, so i postepeno dodavati ostatak pšeničnog i kukuruznog brašna, te ručno mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od ivica posude.
4. Umešeno testo prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
5. Posebno sjediniti izmrvljen mladi sir, sitno seckanu slaninu i prašku šunku, dodati origano po ukusu i promešati.
6. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm i iseći na pravouglove (10×15 cm).
7. Na svaki pravougao staviti po kašiku pripremljenog fila, bočne stranice presaviti ka unutra i urolovati kako bi se dobio izgled piroške.
8. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati na njega pripremljene piroške, premazati ih umućenim jajetom i ostaviti da odstoje 15 min.
9. Nadošle piroške staviti da se peku u zagrejanoj rerni na 250ºC dok ne porumene.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!