Start Predjela Piroške

Piroške

piroske
Priprema:
1. U malo mlakog mleka razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe.
2. Mast penasto umutiti, pa je pomešati sa jajima. Dodati polovinu brašna, preostalo mlako mleko i nadošli kvasac. Posoliti, te umesiti glatko testo postepeno dosipajući preostalo brašno.
3. Testo ostaviti da nadođe.
4. Za to vreme, umutiti sir sa preostalim jajima i solju.
5. Nadošlo testo prebaciti na pobrašnjenu glatku podlogu, razviti ga i iseći na kvadrate željene veličine.
6. Na svaki kvadrat staviti po kašičicu fila, te urolati. Piroške ređati na pamučnu krpu.
7. Ulje dobro zagrejati, te pržiti piroške sa obe strane dok ne porumene.

Recept Živkice Nejić iz Niša
Recept Živkice Nejić iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!