Start Predjela Pita od tikvica

Pita od tikvica

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 4.00 od 5)

Loading ... Loading ...
pita od tikvica
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi razmutiti kvasac sa 75 ml mleka, kašičicom brašna i kašičicom šećera pa ostaviti da nadođe.
2. U posudu za mešanje staviti brašno, preostalo mleko, 2 jajeta i nadošao kvasac pa umesiti testo. Ostaviti testo da naraste.
3. Pola tikvice, pola crnog luka i pola paprike iseći na kolutove pa propržiti na malo ulja.
4. Dimljeno meso iseći na kocke, a druge polovine povrća sitno iseckati pa sve propržiti na malo ulja. Posoliti i pobiberiti te dobro promešati.
5. Nadošlo testo staviti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju tako da prekrije ivice. Krajeve testa uviti.
6. Na testo naneti nadev sa mesom a potom krupnije sečeno povrće.
7. Umutiti 3 jajeta i pavlaku pa preliti preko pite. Peći u rerni na 200 °C 30 min.

Recept Verice Nedeljković iz Novog Sada
Recept Verice Nedeljković iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!