Start Predjela Pite Pita s prazilukom

Pita s prazilukom

Pixabay

Sastojci:

Za testo
– 250 g mekog brašna (tip 400)
– 120 g margarina
– 1 jaje
– 60 g pavlake
Za fil
– 1 praziluk
– 2 dl pavlake
– 1 dl mleka
– 3 jajeta
– 4 kašike ulja
– 200 g pilećih viršli, so
– 1 prašak za pecivo
– so

Priprema:

Testo:
1. U posudi za mešenje umutiti jaje, margarin i pavlaku, te dodati soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati mešavinu brašna i praška za pecivo i mesiti sve vreme dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
2. Umešeno testo ostaviti 20 minuta da odmori.
Fil:
1. Praziluk iseći na kolutove i kratko propržiti na malo ulja kako bi omekšao.
Potom ga ocediti od masnoće i ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mleko, dodati kolutove viršli, praziluk i malo soli po ukusu, te polako promešati.
3. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i pobrašnaviti, te dno i bočne stranice prekriti pripremljenim testom. Odozgo sipati pripremljen fil i poravnati. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!