Start Kuvamo sa Pita sa integralnim pirinčem i bukovačama iz Mimi’s kingdom

Pita sa integralnim pirinčem i bukovačama iz Mimi’s kingdom

Pita sa integralnim pirinčem i bukovačama
Foto: Mimi’s kingdom
  • 90 min
  • predpriprema 8 h
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

200 g integralnog pirinča
400 ml vode za kuvanje
250 g odmrznutih ili svežih bukovača
5 g suvih vrganja
1 manji struk praziluka
2 čena belog luka
3-4 kašike maslinovog ulja
2 jaja
1 kašičica morske soli
150 g feta sira
150 ml kisele pavlake
origano
susam za posipanje

Priprema:

1. Dan ranije potopiti integralni pirinač u vodu (ovim se značajno štedi na vremenu potrebnom za kuvanje ali povećava hranjljiva vrednost).
2. Pirinač isprati, potopiti u svežu vodu, dodati so i kuvati 15-20 minuta. Pirinač procediti i ostaviti da se prohladi.
3. Suve vrganje potopiti u mlaku vodu, pa kada se fino natope ocediti i iseckati.
4. Na maslinovom ulju prodinstati sitno seckan praziluk oko pet minuta.
5. Dodati seckane bukovače, pa dinstati 15-20 minuta i posoliti.
6. Zatim, dodati sitno seckan beli luk i propržiti još 2-3 minuta, pa skloniti sa vatre i dodati vrganje.
7. Prženu smesu dodati kuvanom pirinču i dobro promešati.
8. Jaja umutiti sa izmrvljenim sirom, pavlakom i origanom pa dodati u pirinač sa pečurkama i ponovo sjediniti sve sastojke.
9. Pripremljenu smesu sipati u kalup za pečenje (25-26 cm), obložen papirom za pečenje, ravnomerno rasporediti i bogato posuti susamom.
10. Pokriti alu-folijom i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 25 minuta.
11. Skinuti foliju i nastaviti pečenje još 15-ak minuta.
12. Pečenu pitu izvaditi iz pećnice i ostaviti da se prohladi, pa iseći i poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!