Start Predjela Pita sa pečurkama

Pita sa pečurkama

Clipboard02

PRIPREMA:
1. Pečurke iseći na kockice, a crni luk sitno iseckati.
2. U odgovarajuću posudu sipati 2 l vode, malo sirćeta i kašiku soli, te staviti da provri. U ključaloj vodi potapati pečurke 15 min.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati pečurke i dinstati 15 min. Posoliti, pobiberiti i posuti mešavinom začina. (fil I)
4. Posebno umutiti jaja i pavlaku, dodati jogurt i mešavinu začina. (fil II)
5. U nauljenu tepsiju ređati pitu sledećim redosledom: kora, fil II, kora, fil I, kora. Postupak ponavljati dok ne utrošite pripremljen materijal.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 150 °C i postepeno povećavati temperaturu kako bi pita iznutra bila meka a spolja hrskava.

Recept Jelene Laptošević iz Mihajlovca
Recept Jelene Laptošević
iz Mihajlovca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!