Start Deserti Pitice sa bundevom i grizom

Pitice sa bundevom i grizom

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (nema glasova za recept)
Loading ... Loading ...

01

PRIPREMA:
1. Bundevu izrendati, pa je
prodinstati na 2 kašike ulja oko
10 minuta. Skinuti sa vatre i
ostaviti da se prohladi.
2. Umešati 2 vanil-šecera, 2 kašike
šecera, dodati griz i promešati.
3. Lisnato testo razviti i podeliti
ga na 9 delova.
4. Uljem premazati kalupe za
mafine i u svaki utisnuti testo
tako da krajevi prelaze ivice.
5. U svaki kalup sa testom
staviti po 2 kašike nadeva od
bundeve, a ivice testa premazati
jajetom i preklopiti preko pitica.
6. Pitice premazati umucenim
jajetom.
7. Peci u zagrejanoj rerni na
220 °C oko 30 minuta.

Recept Julijane Krstin iz Zrenjanina
Recept Julijane
Krstin iz Zrenjanina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!