Start Predjela Pljeskavice od leblebija

Pljeskavice od leblebija

 Clipboard05

PRIPREMA:
1. Potopiti leblebije u vodu i ostaviti ih najmanje osam sati da omekšaju.
2. Leblebije ocediti i samleti u seckalici. Crni i beli luk sitno iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi pomešati leblebije, crni i beli luk, peršun, kim, so i mešavinu začina. Sastojke dobro izmešati pa dodati brašno i prašak za pecivo.
4. Smesu sipati u plastičnu posudu sa poklopcem i ostaviti u frižideru 2-3 sata.
5. Oblikovati pljeskavice debljine 1 cm, poređati ih u podmazan pleh i peći na 220 ºC.
6. Dok se pljeskavice peku, pomešati jogurt, pavlaku, majonez i kisele krastavce.
7. Pljeskavice preliti sosom i poslužiti tople.

Recept Danijele Antić iz Smedereva
Recept Danijele Antić
iz Smedereva

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!