Start Glavna jela Povrće Pljeskavice s koprivom

Pljeskavice s koprivom

Pljeskavice sa koprivom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 min
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g ovsenih pahuljica
3 kašike mlevenog lana
1 prašak za pecivo
300 g barene koprive
so, biber
ulje

Priprema:

1. Lan preliti sa 80 ml vrele vode, promešati i ostaviti desetak minuta da miruje.
2. Ovsene pahuljice samleti i pomešati s lanom, začinima i praškom za pecivo.
3. Očišćenu, obarenu i dobro oceđenu koprivu sitno iseckati i dodati ostalim sastojcima.
4. Smesu promešati i dodati toplu vodu po potrebi, kako bi masa mogla da se potpuno sjedini.
5. Kašikom zahvatati smesu, nauljenim dlanovima formirati pljeskavice i ređati na pleh obložen papirom za pečenje.
6. Pripremljene pljeskavice premazati s malo ulja i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko dvadeset minuta.
7. Pečene pljeskavice izvaditi iz pećnice i poslužiti uz salatu po izboru.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!