Start Glavna jela Meso Pljeskavice sa sirom

Pljeskavice sa sirom

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 500 g mlevenog svinjskog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 50 g kačkavalja
– 4 kašike prezli
– 1/2 kašičice mlevene paprike
– 1,5 dl tople vode
– 1 ravna kašičica sode bikarbone
– 1 kašika seckanog peršuna
– 600 g krompira
– prstohvat origana, ulje
– mešavina začina, biber

Priprema
1. Crni luk što sitnije iseckati, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno svinjsko meso, crni luk, kačkavalj, prezle, toplu vodu, sodu bikarbonu, mlevenu papriku, peršun i origano. Dodati začine po ukusu pa ručno dobro izmesiti da bi se dobila ujednačena smesa pogodna za oblikovanje. Pripremljenu smesu ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
3. Potom od odstojale smese nauljenim rukama oblikovati manje pljeskavice.
4. Pržite ih na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
5. Krompir oguliti i iseći na štapiće pa ih pržiti na vrelom ulju da porumene. Prženi krompir poslužiti kao prilog uz pljeskavice.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!