Start Predjela Peciva Pogačice s mortadelom

Pogačice s mortadelom

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
za testo
– 500 g mekog brašna
– 25 g svežeg kvasca
– 1 dl mleka
– 2 dl jogurta
– 0,5 dl ulja, so
– 1 kašičica šećera
– 1 jaje
– mešavina semenki (susam, lan, suncokret i seme bundeve)
za fil
– 350 g mortadele
– 200 g švapskog sira
– 1 kašičica origana

Priprema
Testo:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, šećer i kašičicu brašna pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna te dodati nadošao kvasac, ulje, jogurt i malo soli po ukusu, a potom promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
Fil:
Mortadelu iseći na kockice, a zatim sjediniti sa švapskim sirom, origanom i kečapom te dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo istanjiti oklagijom pa modlom za krofne vaditi krugove testa.
2. Na sredinu kolutova od testa staviti kašičicu fila te krajeve spojiti prema sredini i pritisnuti da bi se slepili. Potom punjene pogačice izvrnuti naopako da završeci budu okrenuti nadole.
3. Ovako oblikovane pogačice po sredini pritisnuti dnom čašice manjeg prečnika da se napravi udubljenje. Premazati ih umućenim jajetom i posuti mešavinom semenki.
4. Pogačice poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!