Start Glavna jela Meso Pohovana džigerica

Pohovana džigerica

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 500 g pileće džigerice
– 3 dl mleka
– 3 jajeta
– 200 g brašna
– 200 g prezle
– 600 g crvenog krompira
– 1 glavica crnog luka
– 2 kašike jabukovog sirćeta
– biber, ulje, mešavina začina

Priprema
1. Pileće džigerice preseći napola i očistiti od žilica. Zatim ih preliti mlekom i ostaviti u frižideru da miruju najmanje 60 min.
2. Potom džigerice ocediti od mleka, uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju prezlu. Pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene. Rešetkastom kašikom vaditi na papirnu salvetu da bi upila suvišnu tečnost.
3. Krompir zajedno sa korom obariti. Potom ga ocediti od tečnosti i ostaviti da se ohladi, a zatim oguliti i iseći na kolutove.
4. Crveni luk očistiti i iseći na rebarca.
5. U većoj posudi sjediniti krompir i crveni luk. Dodati jabukovo sirće, malo ulja, bibera i začina po ukusu pa polako promešati. Krompir salatu poslužiti kao prilog uz pohovanu džigericu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!