Start Kako napraviti Pohovane banane

Pohovane banane

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Osnovna smesa za pohovanje:
– 1,5 šolja brašna
– 1 šolja mleka
– pola praška za pecivo
– 1 kašičica putera
– 2 šolje šećera
– malo soli
(smesi možete dodati cimet, vanilin šećer, oraščić, semenke, mešati pšenično brašno sa drugim vrstama brašna, mlevenim keksom …)

Treba vam još: ulje za prženje i 2 do 3 veće banane

Priprema:
1. Zagrejte ulje do 180C (u zavisnosti od veličine šerpe u kojoj pohujete trebaće vam oko 2 do 2,5 šolje ulja).

2. Izmešajte prvo suve sastojke za smesu, pa im dodajte vlažne i izmešajte da dobijete smesu sličnu onoj za palačinke, ali malo gušću.

3. Izgnječite banane, pa ih dodajte u smesu. Grabite kašikom i pecite kao uštipke.

4. Umesto da ih gnječite banane možete prepoloviti i umakati u smesu, pa u prezle i pohovati u ulju.

5. Ovaj desert možete kombinovati a ujedno i dekorisati kremastim sladoledom od vanile ili kokosa.

Prijatno!

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!