Start Glavna jela Meso Pohovani pileći ćevapi

Pohovani pileći ćevapi

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 2 krompira srednje veličine
– 3 jajeta
– 100 g suvog vrata
– 200 g prezle
– 150 g brašna
– 1/2 kašičice belog luka u prahu
– 1/2 veze peršuna
– 3 dl ulja
– 3 dl tartar sosa
– mešavina začina, biber

ISPROBAJTE I…

PILEĆI ĆEVAPI U SLANINI

Priprema
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje. Suvi vrat iseći na kockice, peršun što sitnije iseckati.
2. Krompir obariti sa ljuskom, a potom ga oljuštiti i ispasirati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu piletinu, 1 jaje, peršun, suvi vrat, pasirani krompir, beli luk u prahu i 4 kašike prezli. Dodati začine po ukusu i dobro izmesiti kako bi se
dobila kompaktna masa.
4. Od pripremljene mase nauljenim rukama praviti ćevape. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle.
5. Spuštati ih u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene. Zatim ih ostaviti da se prohlade i preliti tartar sosom.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!