Start Glavna jela Riba Pohovani šaran

Pohovani šaran

ThinkstockPhotos-186483262Sastojci:
– riba
– 1kg šnicli šarana (oko 5 kom)
– 150ml belog suvog vina
– po potrebi brašno
– po potrebi palenta 1/2 kafene kašikice
– crvena slatka paprika
– po potrebi so
– 2 kom. jaja

Priprema:
Šnicle šarana posložiti u plitak sud i ostaviti da stoje u belom vinu nekoliko sati. Pre pripreme poređati ih u cediljku da se dobro ocede od vina i posoliti sa obe strane po ukusu. File umočiti potom u ulupana jaja i zatim u mešavinu brašna,palente(pola-pola)i malo crvene paprike. Filete peći u predhodno zagrejanom ulju na nekoj optimalnoj srednjoj temperaturi, u slučaju da pečete na nižoj tempraturi riba će jako uvući ulje, a ako je ulje prevruće brašno će početi da gori. Posle prženja filete poređati na par minuta na papirni ubrus da bi što više izvukao ulje.

Izvor: Coolinarika.com
Foto: Thinkstock

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!