Start Predjela Pokrivena pica

Pokrivena pica

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 3.00 od 5)
Loading ... Loading ...

Clipboard01

PRIPREMA:
1. Parizer i sir izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajućoj posudi razmutiti kvasac u toplom mleku sa kašičicom šećera i kašičicom brašna, dodati so pa ostaviti da nadođe.
3. U posudu za mešanje staviti brašno i nadošao kvasac te umesiti testo. Testo podeliti na 4 jufke.
4. Svaku jufku razviti oklagijom na veličinu pleha, a zatim premazati margarinom i staviti u zamrzivač da odstoje 15 min.
5. Napraviti fil: sjediniti pavlaku, parizer, sir, so i origano.
6. Na sredinu testa naneti pripremljen fil, krajeve zaseći nožem i preklapati ih kao pletenicu.
7. Gotove pice premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 30 min.

Recept Sanje Novotni iz Kikinde
Recept Sanje
Novotni iz
Kikinde

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!