Start Naša izdanja Pošalji recept Pošalji recept #12

Pošalji recept #12

Predjela

Zetova torta 5
Zeleni rolat 6
Domaće lazanje 6
Lažne piroške 7
Čorba od blitve 7
Slana fantazija 8
Torta od pirinča 8
Lazanje a la Maksim 10
Rolnice sa viršlama 11
Španska pita 12
Kiflice 13
Salata sa njokama i tunjevinom 14
Pita od lisnatog testa 14
Burek sa plavim patlidžanom 15
Bela čorba 16
Baničke 16
Ajvar projice 17
Pileća salata sa cveklom 18
Salata sa makaronama 18
Slana torta 19

Glavna jela

Brze pljeskavice 20
Piletina u vinu 21
Musaka sa rendanim
krompirom 21
Lovačke šnicle 22
Grčka sarma 23
Rolovano pile 24
Paprikaš sa šampinjonima 25
Sarmice od kelja 26-27
Piletina na kineski način 27
Žiti 28
Plavi patlidžan sa piletinom 29
Junetina na dižonski način 30
Oslić sa prazilukom 30
Zec u crnom vinu 32
Teletina sa dunjama 33

Deserti

Snežna torta 34-35
Kolač sa jabukama 35
Kuglof od pirinča i voća 36
Torta sa jagodama 37
Mađarica 37
Straćatela torta 38
Porodična torta 40
Banini 41
Rolat od keksa 41
Medenjaci sa paradajzom 42
Žele kocke sa kokosom 42
Kapri torta 43
Punjene urme 44
Lazareva torta 45
Crepajka torta 46
Kinder kolač 47
Torta od pirinča sa jabukama 48

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

13 KOMENTARI

  1. Prilikom objavljivanja mog recepta za Porodicnu tortu,doslo je do greske.Od navedenih kolicina za koru,pravi se jedna kora, i na isti nacin jos dve,znaci ukupno tri kore po 4jaja,ukupno 12jaja.Znaci ta kora se ne preseca.Zelela sam da ukazem ukoliko neko odluci da je napravi .Prijatno!

  2. A i ja da dodam da na mom receptu, Kinder kolac, peku se dve kore, znaci:
    3 jaja
    2 kašike šećera
    1.5 kašika brašna
    kašika kakaoa
    pola kesice praška za pecivo
    3 kašike tople vode
    se stavlja u jednu koru a druga se pravi isto tako.

  3. Sve pohvale za ovu slanu tortu koju je poslala ova gospođa iz Niša Jadranka, ja sam tortu pravila i mogu vam reći da je odlična! Pozdrav !

  4. Super je ova knjigica, svaka čast ko je izmislio da bi i čitaoci mogli zaraditi. Ali imam jednu nejasnoću pošto bih i ja želela da pošaljem recept. Našlasam stranicu gde se popunjava za recept na ovom portalu, ali nije mi jasno: ja recimo danas popunim tu na internetu stranicu, odnosno napišem recept, ubacim slike na to prikladno mesto, a recimo sutra šaljem iz štampanog izdanja onaj popunjen ugovor sa 50-te strane? Nek mi to neko objasni ko je već slao….

  5. I prilikom objavljivanja mog recepta Kuglof od pirinča i voća došlo je do greške.U postupku br.4 nedostaje deo teksata.Treba: U malo vode rastopiti želatin te sipajte u krem a zatim izmešajte sa pirinčem.Kada se ohladi dodati šlag umućen sa 2 dl hladne kisele vode.
    Obavezno ostaviti par sati u frižideru.
    Pozdrav za sve.Majo, i tebi poseban pozdrav…

  6. Draga Andrea Kerkez, ja mislim da popunjen ugovor šalju samo oni kojima je recept i objavljen, recepti se mogu neograničeno slati…to je barem moje mišljenje…veeeeliki pozdrav od mene…

  7. totalno pogrešan recept, torta NUGATO, koliko jaja treba za tortu?molim gospodju iz Prokuplja da bude jasnija.Nije mi jasno da za 10 jaja samo 7 kasika oraha,i jedna kasika brašna, to je mnogo meka kora.Veliki pozdrav, ali povedite malo više pažnje jer će neko baciti materjal za tortu,od ovih korica nema ništa.

  8. Zamolila bih gospodju Vesnu Filipovic ako moze da mi posalje recept za kuglof od pirinca i voca,izgubila sam knjizicu i recept vise nemam,a deca obozavaju taj desert.Hvala unapred

  9. Draga Nataša Donskov,pre svega želim da te pozdravim i ujedno kažem koliko mi je drago da se recept dopada i tebi i tvojoj deci.Baš si me ovim javljanjem obradovala ali moram da ti se izvinim što se ranije nisam javila, ali nisam videla tvoju poruku.
    Ja ti šaljem recept gde sam koristila slatku pavlaku-još mi je lepše i tada sam koristila manje želatina.Potrebno je 2-3 kesice od po 10 gr.Količina zavisi od vrste pavlake i koliko si je čvrsto umutila.Evo ti recepta:

    100 gr pirinča
    1 l i 2 dl mleka
    šipka vanila
    malo soli
    150 gr šećera
    1/4 slatke pavlake za šlag
    čašica likera od kajsija
    2 jaja
    30 gr želatina
    konzerva kajsija u sirupu-može domaći kompot
    Priprema:
    U litar mleka dodajte česticu soli, vanilu i pustite da provri.Posle spustite pirinač, promešajte i iz tiha kuvajte dok ne omekša.Kada je pirinač gotov dodajte šećer.Uklonite pirinač sa štednjaka i ostavite sa strane da se ohladi.U međuvremenu preostalo mleko(2 dl) skuvajte, umutite dva jajeta.Uz neprekidno mešanje, prelijte umućena jaja provelim mlekom pa istiha kuvajte kao krem da masa počne da se zgušnjava. U malo vode rastopite želatin te sipajte u krem a zatim izmešajte sa pirinčem.Kada se sve ohladi dodati šlag.

    U kalup za puding poređati polutke oceđenih kajsija. Sipajte pripremljnu masu od piriča u kalup( predhodno oplaknite hladnom vodom, ili stavite tanku foliju), i ostavite da se hladi NAJMANJE 2 sata. Pre služenja krem od pirinča izvaditi iz kalupa i prelijte gustim sirupom od kajsija u koji ste dodali liker.

    Nadam se da sam ti pomogla i ujedno tebi i tvojoj porodici šaljem srdačne pozdrave

  10. Vesna hvala Vam najlepse!!!Pomogli ste mi zaista,a sad moram da priznam da se nece samo deca radovati vec i mama :) Hvala Vam na trudu,pozdravljam vas i zelim sve najbolje u Novoj godini!!!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here