Start Naša izdanja Pošalji recept Pošalji recept #13

Pošalji recept #13

Reč urednice

Kako da napravite kvalitetne fotografije
Dragi naši čitaoci, broj recepatakoje nam šaljete povećava se izdana u dan i to nas veoma raduje. Međutim, fotografije jela ponekad ne zadovoljavaju ni minimalne tehničke standarde, pa recepti ostaju neobjavljeni. Da se to ne bi događalo, molimo vas da sleditenaša uputstva:
1. Slikajte hranu na dnevnom svetlu, izbegavajte upotrebu blica.
2. Fotografija treba da bude oštra ivelika (visoke rezolucije).
3. Jelo koje fotografišete morabiti u prvom planu (podesite ga ucentar objektiva). Ostavite dovoljno prostora oko jela (nemojte ga iseći).
4. Servirajte hranu na jednobojnom tanjiru koji ćete postavitina stolnjak bele ili neke druge neutralne boje.
5. Obavezno se slikajte sa jelom koje pripremite.

Slikanje za naslovnu stranu

Ukoliko želite da fotografija vas i vaše porodice bude objavljena na naslovnoj strani i da, osim novčanog iznosa, dobijete i poklon paket jednog od naših sponzora, pridržavajte se sledećih pravila:
1. Možete se slikati sami ili sa članovima svoje porodice (suprugom, decom, bakom…).
2. Obavezno se slikajte u kuhinji dok pripremate jelo, po mogućnosti opasani keceljom.
3. Gledajte direktno u objektiv, poželjno je da budete nasmešeni i – vodite računa o tome da ne trepnete tokom fotografisanja.
4. Slika ne bi smela da bude mračna i tamna (fotografišite se na dnevnom svetlu).
Vaša Ženja Aćimović

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

4 KOMENTARI

  1. Prilikom objavljivanja mog recepta Grilijaž torta došlo je do greške .Za JEDNU KORU: Umutiti šest belanaca sa 6 kašika šećera , dodati šest žumanaca, 4 kašike mlevenog grilijaža i 3 kašike(ne mnogo pune) brašna.Ispeći ovakve TRI KORE.
    Za fil: jedan litar slatke pavlake umutiti i dodati preostali grilijaž(od kora)i izmešati.Kore prvo mazati pekmezom pa ovim filom…
    Pozdrav za sve…

  2. Sve pohvale,dopadaju mi se svi recepti iz ne samo ovog broja već i iz ostalih,ali nemam ih sve u kolekciji,kako bih mogla da dođem do ostalih,postoji li neki način?!
    Super ste,dopada mi se vaš časopis,a i cena je zaista pristupačna,nadam se da ćete još dugo trajati!
    Pozdrav veliki redakciji….

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here