Start Deserti Poslastica za najmlađe: Čokoladni ježići

Poslastica za najmlađe: Čokoladni ježići

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
600 g brašna
250 g margarina
100 g čokolade
100 g šećera u prahu
100 g kokosovog brašna
100 ml kiselog mleka
1 prašak za pecivo
2 vanil-šećer
2 kašike ulja
2 jajeta
1 pomorandža

Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti jaja postepeno dodajući šećer u prahu i vanil-šećer.
2. Dodati margarin isečen na kocke, prašak za pecivo, narendanu koru i isceđen sok pomorandže i kiselo mleko.
3. Sve dobro umutiti mikserom, postepeno dodavati brašno i kokosovo brašno, te umesiti testo. Ostaviti ga da odstoji 15 minuta.
4. Nakon toga oblikovati kuglice veličine oraha, pa na jednom delu formirati njušku ježa.
5. Poređati na pleh obložen papirom za pečenje i peći na 200°C 15 minuta.
6. Kada se ohlade, otopiti čokoladu sa uljem pa premazati 2/3 ježa i posuti kokosom. Čačkalicom umočenom u čokoladu iscrtati oči i njušku.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!