Start Predjela Peciva Posna pogača sa susamom

Posna pogača sa susamom

Pogača sa susamom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 90 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

600 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
450 ml tople vode
100 ml ulja
susam

Priprema:

1. U manjoj posudu pomešati kvasac sa šećerom i dodati 100 ml tople vode pa ostaviti da zapeni.
2. Brašno i so dobro promešati, a zatim usuti pripremljen kvasac, ulje i ostatak vode te zamesiti testo pogodno za rad. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
3. Testo preručiti na pobrašnjavljenu površinu, blago premesiti i podeliti na osam delova. Testo oblikovati tako da se dobiju jufkice.
4. Okrugli kalup za pečenje premazati uljem sa svih strana pa složiti testo. Jufkice premazati s malo vode i posuti susamom. Pogaču ostaviti na toplom mestu da nadođe.
5. Peći u ugrejanoj pećnici na 200ºC oko 45 minuta tj. dok ne dobije zlaćanu boju.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!