Start Deserti / Torte i kolači Posni mak rozen

Posni mak rozen

Clipboard22

Priprema:
1. Ušpinovati šećer sa vodom pa skloniti sa vatre i umešati margarin. Mešati dok se ne istopi, a potom dodati mleveni mak, limunov sok i vanilu.
2. Sve lepo sjediniti i svaku koru tanko premazati filom.
3. Kad se filovanje završi, kolač prekriti papirom i odgore staviti teži predmet kako bi se fil što bolje sastavio sa korama.
4. Kolač odložiti u fižider da se dobro stegne (oko 4 sata).
5. Za šećernu glazuru pomešati šećer u prahu sa malo ulja i nekoliko kašika vode (voditi računa da smesa ne bude ni previše retka ni previše gusta).
6. Potom od glazure odvojiti 1/4 pa je pomešati sa crnom kolačarskom bojom.
7. Ohlađen kolač izvaditi iz frižidera te po gornjoj korici rasporediti prvo belu, a zatim crnu glazuru u horizontalnim linijama. Čačkalicom dekorisati dok je glazura još tečna.
8. Ostaviti da se glazura ohladi te posuti zlatnim kolačarskim prahom.

Recept Sanja Gostović iz Inđije
Recept Sanja Gostović iz Inđije

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!