Start Deserti Potopljena orah torta

Potopljena orah torta

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci:
Za kore:
4 jajeta
24 kašike šećera
24 kašike brašna
26 kašika mleka
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 l mleka
10 kašika šećera
200 g čokolade
200 g mlevenih oraha
125 g margarina

ISPROBAJTE I…

NAJLEPŠA TORTA OD ORAHA

Priprema:
Kore:
1. Umutiti jaja sa šećerom, pa zatim dodati mleko i brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo i kakaom.
2. Dobijenu smesu uliti u podmazan okrugli kalup i peći na 200°C dok ne porumeni. Pečenu koru preseći da se dobiju 4 kore.
Fil:
1. Udublju šerpu sipati mleko i šećer, pa kada provri, dodati čokoladu i margarin, te mešati dok
se ne rastopi. Skloniti s ringle i dodati mlevene orahe.
Finalni postupak:
1. Na dno kalupa staviti providnu foliju, pa sipati jednu kutlaču fila. Staviti koru, preliti s nekoliko kutlača fila, pa postupak ponavljati dok se ne potroši materijal. Poslednju koru ne prelivati.
2. Ostaviti tortu da prenoći u frižideru. Ohlađenu tortu izvrnuti na tacnu i dekorisati po želji.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!