Start Predjela Praktično, ukusno i fino predjelo – bajadera od mesa

Praktično, ukusno i fino predjelo – bajadera od mesa

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana
  • 60 min
  • 6-8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Fil od mesa
500 g mešanog mlevenog mesa
2 kašike prezli
2 kašike brašna
1 jaje
so, biber
Fil od jaja
350 g sredine od hleba
3 jajeta
300 ml mleka
1 prašak za pecivo
so
Premazivanje
400 ml pavlake

Priprema:

Fil od mesa
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mešano mleveno meso, jaje, prezle i brašno. Dodati začine po ukusu i ručno izmesiti da se dobije kompaktna smesa.
Fil od jaja
1. Sredinu hleba natopiti mlekom, malo ocediti i miksati dok se ne dobije kašasta smesa.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. Zatim postepeno dodavati jedno po jedno žumance i mutiti. Na kraju dodati kašu od hleba, prašak za pecivo i so po ukusu te polako promešati.
Finalni postupak
1. U pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje sipati fil od mesa i ravnomerno rasporediti tako da se prekrije dno.
2. Preko fila od mesa naneti fil od jaja.
3. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200°C 30 min.
4. Bajaderu izvaditi iz rerne, odozgo preliti umućenom pavlakom i vratiti u rernu da se zapeče.

Preporučujemo vam da pogledate i ove recepte sa mlevenim mesom: zalivena pita s mesom, rajska musaka, gratinirani karfiol sa mlevenim mesom, 7 odličnih recepata za jela sa mlevenim mesom

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!