Start Vaši recepti Praznična sezona nije potpuna bez ovih kolačića – medenjaci

    Praznična sezona nije potpuna bez ovih kolačića – medenjaci

    Recept Sandre Novaković iz Zrenjanina

    Ukrašeni medenjaci

    • 80 minuta
    • 10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Testo
    3 jajeta
    250 g šećera
    250 ml ulja
    1 kašika sode bikarbone
    1 kašičica začina za medenjake
    3-4 kašike meda
    700 g brašna
    Rojal masa
    1 belance
    250 g šećera u prahu
    1 kašika soka od limuna
    prehrambene boje u prahu

    Priprema:

    Testo
    1. Belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera.
    2. Dodati žumance, med, ulje i začin za medenjake pa još jednom umutiti.
    3. Brašno pomešano sa sodom-bikarbonom dodavati postepeno uz neprekidno mućenje sve dok je moguće mutiti mikserom.
    4. Zatim, testo mesiti rukama dok ne dobije masa pogodna za rad i da se ne lepi za ruke.
    5. Testo uviti u foliju i ostaviti u frižider da odstoji oko pola sata.
    6. Ohlađeno testo rastanjiti na radnoj površini na debljinu oko 0.5 cm pa modlicama vaditi različite oblike.
    7. Pripremljeno testo složiti na pleh obložen papirom za pečenje.
    8. Peći u ugrejanoj rerni na 150ºC oko 10 minuta.

    Na sledećoj strani pogledajte ostatak pripreme i objašnjene u slikama tzv. korak po korak…

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!