Start Vaši recepti Prelepa torta s višnjama, kidi-rum torta

    Prelepa torta s višnjama, kidi-rum torta

    Recept Olge Savić iz Kraljeva

    Voćna torta sa višnjama kidi rum

    • 80 min
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Patišpanj
    12 belanaca
    3 žumanca
    12 kašika šećera
    150 g crne čokolade
    6 kašika brašna
    Fil I
    9 žumanaca
    9 kašika šećera
    5 kašika gustina
    400 ml mleka
    125 g maslaca
    125 g margarina
    100 g mlevenog keksa
    5 kidi mlečnih čokoladica
    5 rum pločica
    Fil II
    3 kesice šlaga
    250 ml mleka
    300 g višanja

    Priprema:

    Kore
    1. U odgovarajućoj posudi umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera u čvrst sneg. Zatim dodati jedno žumance, 2 kašike brašna i 50 g izrendane čokolade pa promešati.
    2. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni na 200°C 13 min. Na isti način napraviti još dve kore.
    3. U posudi za mešanje sjediniti 100 ml mleka sa 9 žumanaca i 5 kašika gustina, a zatim zakuvati u preostalom mleku sa 9 kašika šećera. Ostaviti da se ohladi.
    Fil I
    1. Margarin i maslac umutiti penasto, dodati mleveni keks i sitno seckanu mlečnu čokoladicu i rum pločice te sjediniti sa prohlađenim pudingom.
    Fil II
    1. Šlag umutiti sa 250 ml mleka pa dodati višnje i lagano promešati.
    Finalni postupak
    1. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil I, fil II, kora, fil I, fil II, kora.
    2. Tortu dekorisati po želji.