Start Trikovi i saveti Pripremite bademe za upotrebu

  Pripremite bademe za upotrebu

  Fina aroma ovog orašastog ploda upotpunjuje ukus poslastica. Dodaje se u testo, filove, može se koristiti za pripremu grilijaša, a odličan je i za dekoraciju. Sveži bademi imaju slatko-orašasti miris, a ukoliko je on oštar i gorak, bademi su užegli.
  Da biste im skinuli opnu, kratko ih blanširajte u ključaloj vodi, a potom procedite i istisnite iz ljuske, te ostavite da se prosuše. Ovako pripremljene bademe možete samleti u mlinu za kafu ako vam je potrebno brašno za pripremu marcipana ili čuvene francuske poslastice makarons.
  Takođe, blanširane bademe tankim i oštrim nožem možete iseći na listove koje ćete iskoristiti za dekoraciju. Ukoliko su vam za poslasticu potrebni pečeni bademi, ugrejte rernu na 75°C i pecite ih 15-20 minuta, uz povremeno mešanje. Za razliku od lešnika, korica badema mora ostati svetla i nakon pečenja.
   

  Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

  VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

  Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

  STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

   

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!