Start Predjela Testenina Pripremite danas za ručak: Brzi kaneloni

Pripremite danas za ručak: Brzi kaneloni

Kao što im i ime samo kaže, spremaju se brzo i veoma su ukusni.
O tome kako vam se dopalo, pišite nam u komentarima!

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 250 g kora za lazanje
– 250 g mladog sira
– 250 g praške šunke
– 200 g mariniranih šampinjona
– 125 g mocarele
– 1 glavica crnog luka
– 1 šargarepa
– 100 g celera
– 4 dl soka od paradajza
– 2 dl supe od povrća
– bosiljak, origano
– 4 kašike ulja
– mešavina začina

Priprema
1. Mladi sir iseći na štapiće, marinirane šampinjone na listove, a mocarelu na kolutove.
2. Šargarepu i celer izrendati na krupno rende, a crni luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati celer i šargarepe te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je povrće napola distano, dodati sok od paradajza, bosiljak, origano i začine po ukusu. Naliti supom od povrća i ostaviti da povrće omekša. Pripremljeni umak izmiksati u blenderu.
5. Kore za lazanje kratko blanširati u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja dok ne omekšaju. Zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
6. Na svaku koru staviti list praške šunke, štapić mladog sira i malo mariniranih šampinjona pa urolovati.
7. U odgovarajuæu tepsiju sipati malo pripremljenog umaka, preko njega poslagati pripremljene rolnice i preliti ih preostalim umakom. Odozgo rasporediti kolutove mocarele.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 min.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!