Sastojci:
– 350 g suvih mlinaca
– 400 g mladog sira
– 100 g mocarele
– 4 crvene paprike
– 4 zelene paprike
– 60 g parmezana
– 1/2 kašičice belog luka u prahu
– 1 kašičica origana
– 2 dl soka od paradajza
– 200 g praške šunke
– 1 dl maslinovog ulja
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. Mlince jedan po jedan spuštati u ključalu vodu sa nekoliko kapi ulja i kratko prokuvati. Vaditi ih rešetkastom kašikom i poprskati uljem.
2. Crvene i zelene paprike preseći uzdužno napola i kratko ih propržiti na vrelom ulju.
3. Mocarelu iseći na kolutove, a mladi sir na kockice.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i dno prekriti slojem mlinaca. Preko njih rasporediti pečenu papriku, posuti mladim sirom, mocarelom i parmezanom te prekriti listovima praške šunke. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal. Završiti slojem od paprika, mladog sira, mocarele i parmezana.
5. Posebno umutiti sok od paradajza, origano, beli luk u prahu, maslinovo ulje i začine po ukusu. Pripremljenom mešavinom preliti jelo. Peći u zagrejanoj rerni na 200 *C dok se gornji sloj ne zapeče. Poslužite uz zelenu salatu.
Savet plus: Tokom pripreme jela između slojeva možete dodati začine po želji.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net