Start Glavna jela Testa Probajte nešto sasvim drugačije – pull apart pica hleb

Probajte nešto sasvim drugačije – pull apart pica hleb

DH
Foto: Dobra hrana
  • 90 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

400 g mekog brašna
1 kašičica šećera
10 g suvog kvasca
2 jajeta
200 ml mleka
100 g putera
200 g kečapa
200 g praške šunke
200 g kačkavalja
origano, so
Premaz
2 čena belog luka
30 g putera

Da li biste pripremili ovo jelo?

Priprema:

1. U dubljoj posudi sjediniti 100 ml mlakog mleka, suvi kvasac, šećer i kašičicu brašna te dobro izmešati. Ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mleko, puter, jaja i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano mešenje dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti oklagijom u pravougaonik, a potom ga uzdužno iseći na trake širine kalupa u kome će se pripremati hleb.
4. Trake testa premazati kečapom, prekriti listovima praške šunke i kačkavalja te posuti origanom. Zatim filovane trake iseći na kocke.
5. Kalup za hleb obložiti papirom za pečenje.
6. Filovane kocke slagati po tri jednu na drugu te ih vertikalno stavljati u kalup za hleb. Postupak slaganja testa ponavljati dok se ne popuni kalup. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni. Potom prekriti folijom i nastaviti sa pečenjem još 15 min.
7. Posebno sjediniti pasirani beli luk i otopljeni puter pa dobijenom smesom pred kraj pečenja premazati površinu hleba.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!