Start Glavna jela Supe i čorbe Probajte ovu krem čorbu od kelerabe i uživajte

Probajte ovu krem čorbu od kelerabe i uživajte

Čorba od kelerabe
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 55 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 kelerabe
1 šargarepa
1 manji celer
1 glavica crnog luka
1 kašičica paradajz-paste
1,5 l povrtnog bujona
mešavina začina
ulje, biber
kisela pavlaka
list peršuna

Priprema:

1. Kelerabu, celer, šargarepu i crni luk očistiti i iseći na sitne kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu i celer te pa pirjaniti na umerenoj temperaturi. Potom dodati kelerabu i kratko propržiti.
3. Dodati povrtni bujon i kuvati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
4. Zatim, sastojke izmiksati štapnim mikserom, začiniti prema ukusu i vratiti da provri.
5. Servirati i ukrasiti kiselom pavlakom i sitno seckanim peršunom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!