Start Glavna jela Punjeni kare bez kostiju

Punjeni kare bez kostiju

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (nema glasova za recept)
Loading ... Loading ...

Clipboard02

PRIPREMA:
1. Svinjski kare zaseći uzduž kako bi se dobila jedna velika šnicla, a zatim izlupati tučkom za meso.
2. Premazati meso maslacem i posuti mešavinom začina.
3. Na jednu polovinu poređati listove slanine, preko staviti suve šljive, pa na njih naneti pavlaku.
4. Na kraju posuti parmezanom, uviti u rolat i pričvrstiti čačkalicama.
5. U vatrostalnu posudu staviti meso, 1 dl ulja, malo vode i 1 dl vina, prekriti folijom i peći na 250 °C 30 min.
6. Krompir iseći na tanke kriške.
7. Nakon pola sata meso izvaditi iz rerne pa poređati oko njega krompir, te ga peći na 250 °C još 45 min. Zatim meso okrenuti da porumeni i sa druge strane, pa ga ostaviti u rerni još 15-20 min.
8. Pečeno meso iseći na šnite debljine 1,5 cm i služiti ga sa krompirom.

Recept Đorđa Rusovčeva iz Vršca
Recept Đorđa
Rusovčeva iz Vršca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!