Start Glavna jela Punjeni krompir sa mlevenim mesom

Punjeni krompir sa mlevenim mesom

krompir
Priprema:
1. Mleveno meso pomešati sa sitno seckanim belim lukom i prezlama pa dodati jaje i dobro umesiti.
2. Dodati mlevenu crvenu papriku, soli, bibera i suvog začina po ukusu. Ponovo dobro izmesiti.
3. Krompire oljuštiti i oprati te ga izbušiti specijalnom metalnom spiralom/štapićem. (Ukoliko nemate spravicu za bušenje krompira, može se izdubiti i oštrim nožem).
4. Krompire potom napuniti filom od mlevenog mesa i peći na umerenoj temperaturi na dobro zagrejanom ulju da krompir porumeni i omekša.
5. Gotove punjene krompire dekorisati pavlakom i posuti sitno seckanim peršunovim listom.

Recept Erike Čabai iz Malog Iđoša
Recept Erike Čabai iz Malog
Iđoša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!