Start Glavna jela Povrće Punjeni paradajz

Punjeni paradajz

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 8 paradajza srednje veličine
– 150 g pečenice
– 200 g mocarele
– 100 g mariniranih šampinjona
– 2 parčeta tost hleba
– origano, bosiljak
– mešavina začina
– 2 kašike maslinovog ulja
– 1 jaje

Priprema
1. Vrhove paradajza odseći, a sredinu pažljivo izdubiti.
2. Izdubljenu sredinu iseckati pa sjediniti sa maslinovim uljem, origanom i bosiljakom. Začiniti po ukusu i kratko prokuvati da se malo zgusne.
3. Pečenicu iseći na rezance, šampinjone na listove, a mocarelu izrendati na krupno rende.
4. Tost hleb ispeći da porumeni, a potom ga iseći na kockice.
5. Sjediniti pečenicu, polovinu mocarele, marinirane šampinjone, jaje i kockice tost hleba. Preliti pripremljenim umakom od paradajza te promešati.
6. Dobijenom smesom napuniti izdubljeni paradajz. Poslagati ga u nauljenu vatrostalnu činiju i peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne omekša. Pred kraj pečenja posuti preostalom mocarelom i vratiti u rernu dok se sir ne otopi.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!