Start Glavna jela Punjeni plavi patlidžan

Punjeni plavi patlidžan

Foto: Thinkstock

Sastojci:

4 plava patlidžana
100 g pirinča
1 šargarepa
1/2 manje glavice celera
2 paradajza
100 g šunke
100 g mocarele
2 dl juneće supe
3 kašike ulja
mešavina začina, biber

Priprema:

1. Patlidžane oprati, iseći uzduž na polovine, te izdubiti sredinu. Zatim ga kratko blanširati u slanoj vodi pa izvaditi i ocediti od suvišne tečnosti.
2. Šargarepu i celer oguliti i izrendati na krupno rende, paradajz, šunku, mocarelu i izvađenu sredinu patlidžana iseći na kockice.
3. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti šargarepu i celer, pa dodati sredinu patlidžana, paradajz i pirinać, te dinstati, uz povremeno dolivanje supe, dok svi sastojci ne omekšaju.
4. U izdinstanu masu dodati mocarelu i šunku, izmešati i začiniti po ukusu, pa pripremljenom masom puniti udubljenja od patlidžana.
4. Punjeni patlidžan poslagati u nauljenu tepsiju, pa staviti u zagrejanu rernu na 200°C i kratko zapeći.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!