Start Glavna jela Punjeni rolat sa topljenim sirom

Punjeni rolat sa topljenim sirom

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (9 glasova, prosek: 3.22 od 5)

Loading ... Loading ...
punjeni rolat

Priprema:

1. Iseckati crni luk i peršunov list.
2. Hleb potopiti u mleko da omekša.
3. Sjediniti mleveno meso sa jajima, crnim lukom i peršunom. Dodati oceđen hleb, mlevenu papriku i začine po ukusu pa masu dobro promešati.
4. Smesu od mesa podeliti na 2 dela, pa svaki rastanjiti po nauljenoj alu-foliji u pravougaonik debljine 1 cm.
5. Po jednoj mesnoj ”kori” poređati salamu i topljeni sir, a po drugoj salamu i kackavalj.
6. Meso uviti u rolate, pa ih pomocu alu-folije prebaciti u podmazanu tepsiju. Rolate zaliti supom.
7. Tepsiju prekriti alu-folijom, pa meso peci u rerni zagrejanoj na 180 °C 60 minuta. Nakon toga skinuti foliju i još malo zapeći rolate.
8. Meso iseći na šnite, služiti ga sa sosom od miroije i pečenim krompirom.

Recept Monike Sabo iz Bečeja
Recept Monike Sabo iz Bečeja

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!