Start Deserti Torte Rama torta

Rama torta

rama torta

Sastojci:
– 600 g plazme
– 500 g rama margarina
– 350 g šećera u prahu
– 3 šlag krema sa ukusom jagode
– 1 kg zamrznutih jagoda
– 2 pudinga od jagode
– 10 kašika šećera
– 4 čaše kisele pavlake
– kisele vode po potrebi za umakanje keksa ili soka po želji

Priprema:
1. Ulupati 250 g rama margarina sa 250 g šećera u prahu i 4 kisele pavlake (fil I).
2. Posebno umutiti preostali margarin sa 100 g šećera u prahu.
3. Posebno ulupati šlag krem sa ukusom jagode, a zatim ga umešati u prethodnu smesu (fil II).
4. Jagode odmrznuti, skuvati ih sa 10 kašika šećera, te ukuvati puding od jagode razmućen sa malo mleka. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi (fil III).

Finalni postupak:
1. Plazma keks umakati u kiselu vodu ili sok, pa ga gusto, jedan do drugog, ređati u odgovarajući kalup.
2. Zatim premazati mlakim filom od jagoda (fil III). Potom naneti fil sa kiselom pavlakom (fil I) i na kraju krem fil sa ukusom jagode (fil II).
3. Potom ponovo poređati natopljenu plazmu i ponoviti postupak filovanja još jednom ili dok se ne utroši sav materijal u zavisnosti od veličine kalupa.
4. Tortu ostaviti da se stegne u frižideru.

Recept Milene Miladinović iz Zatonja.

Arhiva: Torte i kolači

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

2 KOMENTARI

  1. Draga Milina, izvinjavamo se zbog propusta. Nakon ukazane greške, ispravili smo potrebne sastojke. Zahvaljujemo na predočenom. Pozdrav!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here