Start Deserti Recept Jelene Đoković: Slasne kuglice bez pečenja gotove za 15 minuta

Recept Jelene Đoković: Slasne kuglice bez pečenja gotove za 15 minuta

Otkako je otvorila svoj službeni Instagram profil, Jelena Đoković na njemu redovno savetuje svoje pratioce o pravilnoj ishrani. Između ostalog podelila je i recept za ukusan, brz i nadasve zdrav desert koji ćete sigurno zavoleti

Jelena Đoković i njen suprug Novak veliki su zagovornici kvalitetne ishrane i ne odriču je se ni u kom trenutku.

Pripremala sam brzinski desert za naše putovanje. Uvek je dobro imati ih uz sebe posebno ako tokom dana osetite želju za nečim slatkim. Ne mogu se osloniti na to da će neko drugi mojoj porodici dati zdrave zalogajčiće. Pogotovo ne tokom leta avionom. Zato, uvek uz sebe imamo kutije s ovim slatkišima. Ponekad nas ljudi gledaju kao da smo ludi, ali nas nije briga, napisala je i podelila recept za slasni desert koji naziva “kuglice energije”.

Foto: Instagram/jelenadjokovicndf
Foto: Instagram/jelenadjokovicndf

Sastojci:
– kokos
– ovsene pahuljice
– kakao
– med
– vanila
– puter od badema
– pirinčano mleko

Priprema:
U pitanju je “odokativni” recept, dakle umešajte sastojke u količini po vlastitoj želji. Kokos i ovsene pahuljice suva su “baza” koju treba da povežete puterom od badema i pirinčanim mlekom. Sve ćete zasladiti medom i nadograditi ukuse dodavanjem kakaoa i vanile.

Sastojke možete mešati ručno ili u blenderu i multipraktiku, a slobodno tokom pripreme isprobajte smesu dok ne dobijete ukus koji vam odgovara. Smesa na kraju mora biti dovoljno “masna” da biste od nje mogli oblikovati kuglice, ali opet dovoljno čvrsta kako se kuglice ne bi raspadale.

SAVET PLUS: Smesu možete staviti i u silikonski kalup po želji pa ćete na kraju dobiti desert lepog oblika, a obične kuglice po želji možete uvaljati u kakao ili npr. mlevene pistaće ili kokos.

Nisam najbolji fotograf hrane na svetu pa možda ne izgledaju lepo kao sve one torte i čokolade koje viđate svuda, ali garantujem vam da su ukusne i ješćete ih bez griže savesti. Ovde nema potrebe za pečenjem, samo sve pomešam, napravim oblike po želji i stavim ih u frižider, a možete ih i odmah jesti, zaključila je lepa Jelena.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here